Finále Svetového pohára vo Vysokej Peci, Česká republika

05.09.2021 12:34

Prvý septembrový víkend hostila preteky inline alpine tradičná destinácia Vysoká Pec. Zaujímavá a náročná trať s veľkou zákrutou preverila súťažiacich v slalome aj v obrovskom slalome. Sobotné preteky sa konali v rámci československého pohára CILA cup-u a súťažilo sa v menej frekventovanom obrovskom slalome. Slovenské farby mali v početnej konkurencii hojnú účasť. V kategórii mladších žiakov sa na 5. mieste umiestnil Filip Schvarc. V kategórii masters muži skončil na 7. mieste Andrej Tichý a na 8. Marek Noga. V kategórii žien obsadila 7. miesto Lenka Keselá, 16. miesto Barbora Liptáková a 23. miesto Terézia Ančicová. V kategórii mužov sa na 10. mieste umiestnil Šimon Lipták, na 13. Tomáš Srnánek, na 17. Matúš Noga a na 20. Martin Schvarc.

Výsledková listina zo sobotného obrovského slalomu tu

Keďže aj aktuálna sezóna je poznačená pandémiou ochorenia COVID-19, seriál Svetového pohára sa skladal iba z troch kôl. Májové podujatie v Slovinsku a júlové preteky v Spišskej Novej Vsi na Slovensku doplnili práve preteky vo Vysokej Peci. Svetový pohár sa jazdil v obvyklej disciplíne slalom a zúčastnila sa ho celá aktuálna svetová špička. Vynikajúci výsledok si vyjazdila Lenka Keselá, ktorá obhájila 5. miesto z pretekov v Spišskej Novej Vsi. V kategórii žien sa ešte na bodovanom 30. mieste umiestnila Terézia Ančicová. Na nebodovaných pozíciách sa umiestnila Ema Nogová (31. miesto) a Barbora Tichá (32. miesto). Barbora Liptáková preteky nedokončila. V kategórii mužov sa po chybe v prvom kole napokon Šimon Lipták vďaka kvalitnej druhej jazde umiestnil na 15. mieste. 21. miesto obsadil Tomáš Srnánek a bodovanú tridsiatku uzavrel Matúš Noga. Medzi klasifikovanými bol aj Artur Janáček na 33. mieste, Andrej Tichý na 35. mieste, Martin Schvarc na 38. mieste a Marek Noga na 39. mieste.

Výsledková listina Svetového pohára tu 

Súčasťou nedeľných pretekov boli aj vložené preteky CILA cup-u. V kategórii mladších žiakov skončil 5. Filip Schvarc. V kategórii žien zvíťazila Lenka Keselá, na 6. mieste sa umiestnila Terézia Ančicová, na 7. Ema Nogová a na 8. Barbora Tichá. V kategórii mužov skončil 2. Šimon Lipták, 3. Tomáš Srnánek., 8. Matúš Noga a 9. Martin Schvarc. V kategórii masters obsadil 4. miesto Andrej Tichý a 6. Marek Noga.

Výsledky vložených pretekov Československého pohára  tu 

Slovákom sa darilo aj v celkovom hodnotení Svetového pohára. Zatiaľ najlepšie celkové umiestnenie vo Svetovom pohári dosiahla Lenka Keselá, ktorá dosiahnutým 6. miestom vylepšila svoje umiestnenie zo sezóny 2019 o dve priečky. V kategórii žien sa ešte v celkovom hodnotení na 24. mieste umiestnila Terézia Ančicová. Ostatné slovenské pretekárky v tomto ročníku Svetového pohára nebodovali. V kategórii mužov sa po prvýkrát dostal medzi najlepšiu desiatku pretekárov slovenský jazdec a to Šimon Lipták na 9. mieste. Klasifikovaní boli ešte 20. Tomáš Srnánek, 31. Andrej Tichý, 34. Martin Schvarc a 44. Marek Noga.

Fotogalériu z pretekov nájdete na našom Facebooku

 

Späť