Majstrovstvá Slovenska v Spišskej Novej Vsi, Slovenská republika

28.07.2019 17:08

Cez víkend sa pretekári jedinýkrát v sezóne stretli na slovenskej pôde, konkrétne v Spišskej Novej Vsi. Toto mesto totiž 27. a 28. júla hostilo tretie a štvrté kolo československého pohára, ktoré bolo zároveň Majstrovstvami Slovenska. Okrem slovenských pretekárov sa podujatia zúčastnili aj reprezentanti Českej republiky, Poľska a Lotyšska. Oba preteky boli organizačne na veľmi vysokej úrovni najmä vďaka sponzorom, ktorými boli Mesto Spišská Nová Ves, STEZ, Slovenský rýchlokorčuliarsky zväz a Keselý team.

Majstrami Slovenska sa v roku 2019 stali:

mladšie predžiačky - Simona Ambrosová

mladší predžiaci - Richard Grygera

starší predžiaci - Ján Delinčák

mladšie žiačky - Michaela Delinčáková

mladší žiaci - Lukáš Lošonský

staršie žiačky - Ema Nogová

starší žiaci - Matúš Noga

juniorky a ženy - Lenka Keselá

juniori a muži - Šimon Lipták

Najlepších 5 žien a najlepších 5 mužov v nedeľných pretekoch si rozdelilo aj hodnotné prize money, ktoré venoval Keselý team. Najvyššiu čiastu 90€ si v ženách odniesla Gabriela Kudělásková z Českej republiky, 55€ za druhé miesto putovalo rovnako do Čiech pre Barboru Procházkovú, 45€ si odniesla Lenka Keselá, 35€ Barbora Liptáková a 25€ za piate miesto ďalšia česká reprezentantka Nikola Pospíšilová. V mužskej kategórii dominoval a 90€ si odniesol poľský pretekár Michal Styrylski, druhú priečku obsadil Jan Moeller, tretí skončil Šimon Lipták, štvrtý Boguslaw Topolski a piaty Dušan Ambros.

Počas celého víkendu sa súťažilo aj o pohár Keselý teamu, ktorý si odniesla žena a muž, ktorí dosiahli najlepší súčet všetkých štyroch časov. Medzi ženami kraľovala Gabriela Kudělásková a mužskú časť štartového poľa ovládol Michal Styrylski.

Výsledky tretieho kola československého pohára tu

Výsledky World Ranking zo soboty tu

Výsledky štvrtého kola československého pohára a Majstrovstiev Slovenska tu

Výsledky World Ranking z nedele tu

Fotogaléria tu

Späť